tisdag 22 december 2009

Opinionsmätning dec 09



United minds har kommit med en ny opinionsmätning. Det är väl inte några skrällar direkt, men det visar ett par saker väldigt tydligt.

1. Folk gillar inte moderaterna längre. Reinfeldts "lägga huvudet på sned och le"-teknik funkar inte längre. Sjukvårdsfrågan och annat kommer bli hans undergång. Han har visserligen varit engagerad i EU-frågan och miljökonferensen i Köpenhamn och därmed missat inrikesdebatten, men han har bara ett år på sig nu.

2. Sverigedemokraterna kommer att komma in. De har legat riktigt högt nu, riktigt länge. Det blir nog inte bättre än att vi får ett främlingsfientligt parti i riksdagen nästa år. Ett par saker oroar mig duktigt när det gäller SD. Auktoriteter som Andreas Carlgren från Fryshuset och Jan Guillou har fört samtal med dem och kommit fram till att de inte är så rasistiska. Min uppmaning till dem är att läsa på deras historia och politiska analysera argumenten, då lyser det igenom ganska tydligt.

3. Det blir maktskifte. Och den rödgröna majoriteten klarar en majoritet i riksdagen med sina tre partier (fast det är på gränsen). Inte ens med Sverigedemokraternas hjälp kan Reinfeldt sitta kvar. Gud så skönt. Fast nu börjar återuppbyggnaden igen. Göran Persson gjorde en rejält återbyggnation efter Calle Bildts regering 91-94, nu får Mona göra samma sak efter Fredde R. Hua.

2 kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se