måndag 9 augusti 2010
Semestertiderna är över
Därför börjar valrörelsen nu på riktigt. Sex veckor kvar och det är många som fortfarande inte förstått att Socialdemokratin är det bästa för Sverige. Fyra år till med borgligt styre kommer göra Sverige ännu sämre. Fackföreningsrörelsen kommer att tappa ytterligare 10.000-tals medlemmar, sjuka och pensionärer kommer få det ännu sämre och arbetslösa kommer fortsatt ha svårt att hitta jobb.
Dra ditt strå till stacken. Prata med en vän och berätta varför Sverige behöver en socialdemokratiskt ledd regering de närmaste fyra åren!
måndag 5 juli 2010
Länge sedan
Men jag hittade ett par bilder som jag tycker är värda publicering... ;p


onsdag 2 juni 2010
Opinionsmätningar i all ära...
När gemene man får ett samtal från ett opinionsinstitut är det väldigt enkelt att snabbt slänga ur sig vad man vill rösta på. Det kan bero på vad man precis såg på TV eller bara för att man inte gillar någon person. Det kan också vara ett sätt att faktiskt försöka påverka agendan och opinionen. I en undersökning så är varje respondent väldigt viktig. Det räcker att en handfull personer vill markera att en fråga är viktigt så hoppar undersökningen ett par procent.
Vi kommer att se otroligt många undersökningar fram till valet. En riktigt stor redan nästa torsdag. Men sen kommer det vara väldigt osäkra undersökningar ett tag eftersom många är på semester osv. Först i slutet på augusti ökar trovärdigheten igen.
Opinionsmätningar i all ära, men när det handlar om att gå till urnan så både hoppas och tror jag att svenska folket inser att det är dags för ett regeringsskifte.
onsdag 19 maj 2010
Betygsätt inte små barn!
Elverna säger nej till förslaget. Det är något av ett trendbrott. Jag kom ihåg när jag var SSUare och pratade betyg på skolor då elverna oftast ville ha betyg tidigare för att "veta hur man låg till". Nu vet jag att även mitt eget parti tycker ibland att betyg är bra, men min åsikt är att barn ska få vara barn så länge som möjligt.
Jag hade till och med gärna sett ett avskaffande av betygen helt. Betyg enligt mig är ett onödigt sätt att klassa in människor i olika grupper som de inte alls säkert tillhör. För vad används betygen till? Jo det är två saker sägs det. Dels att komma in på högre utbildning och dels att få jobb.
När det gäller högre utbildning så finns det ju ingenting som säger att bara för du är duktig på matte och fysik så blir du en duktig svenskalärare, så varför ska betygen i matte och fysik då påverka om du kommer in på högskoleutbilndingen eller inte? Nej, istället borde man ha ett system där i första hand alla kommer in på den utbildning de vill, och i andra hand genomföra intervjuer eller anpassade prov. Detta ska förebyggas av utökad SYO-verksamhet.
När det gäller arbetssökande så är det inte många arbetsgivare idag som tittar på betygen. De tittar på om du har relevant utbildning, och sedan är det intervjuer och personliga brev som avgör.
Betyg är alltså helt onödiga.
tisdag 18 maj 2010
Hägglund kan mindre än väljarna?

måndag 3 maj 2010
En budget för välfärd och rättvisa

torsdag 29 april 2010
Strålande Johan Persson
Så trots fiaskon med Kinaetableringen och World Trade Center och många processer med ny fotbollsarena och annat så visar undersökingen att man tror på politiker som vågar. Sedan bör det tilläggas att Kinaprojektet inte var något fiasko, kommunen sålde mark för flera miljoner och la egentligen inte ner så mycket själva vilket gjorde att man faktiskt gick med vinst. WTC var inte heller något fiasko då planerna fanns, men det blev aldrig av - kommunen förlorade ingenting på att säga att man var intresserat. Slutligen fotbollsarenan som nu äntligen byggs. Vi får bara hoppas på att det går bättre för laget resten av året =).
Stabilt Johan!
Strålande Sossar i Kalmar län
Ingen borglig bloggare i länet har valt att kommentera siffrorna. Det förstår man nog. Det är svårt att konkurera i det här läget. Dessutom så vet nog borgligheten om att de inte kan vinna en välfärdsdebatt med vänsterblocket då de vill sälja ut allt som har med trygghet att göra.
tisdag 27 april 2010
12 miljarder extra
Jag tror ärligt talat att Sverige inte klarar en period till med de borgliga. Om de fortsätter styra efter valet i höst så kommer vi få gigantiska problem. De kommer då att ställa till med så mycket skit i vårt land så vi inte längre kan kalla oss skandinaver, utan kopplas loss från skandinavien för att sammanföras med övriga Europa. Får de styra ytterligare en period efter det så är det frågan om vi ens tillhör västeuropa eller om vi då kan likställas med öststaterna.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tolv-miljarder-mer-till-valfarden_4621613.svd
http://hogbergstankar.blogspot.com/2010/04/valfarden-raddad-av-de-rodgrona-igen.html
tisdag 20 april 2010
CUF gör en Maud
Magnus Andersson, ordförande för CUF, skriver i Aftonbladet i dag att han vill låta ungdomar jobba för lägre löner. Motiveringen är att "en miljon högskolepoäng inte ger jobb" och att "det kommer inte att komma en fackpamp på en vit häst och ge ungdomar jobb". Fantastisk argumentation.
Först så har Magnus missförstått hela arbetsmarknaden. Det skapas inte fler jobb bara för att svenskarna tjänar mindre. Det finns mängder med undersökningar som bevisar. Att en högskoleutbildning ger individen större chans att få jobb är också enkelt att se i all möjlig statistik. Sedan är det väl aldrig någon som påstått att facket finns till för att skapa jobb? Nej, facket har en helt annan uppgift.
Jag kommer ihåg en debatt för många år sedan när tanken med ungdomslöner kom upp. Då svarade en i panelen att "det finns inga ungdomspriser i affären". Men CUF kanske tycker det är ok för en ungdom att bo i en etta och leva på nudlar.
Nej, om ungdomar får riktiga jobb, med samma lön som alla andra så genererar det så mycket mer för samhället. Det är så en offensiv ekonomisk politik fungerar. Men det krävs nog mycket innan både Maud Olofsson och CUF fattar det.
fredag 16 april 2010
Passiv budget
Vi kan komma ihåg när Carl Bildt, under sin tid som statsminister, sa att han ”gärna såg en arbetslöshet på europeisk nivå”. Grattis Carl, nu har vi det med råge.Istället borde regeringen satsat på en offensiv budget med insatser som bidrar till att fler folk kommer i arbete, men det är tydligen inget alternativ. Marknaden ska få sköta sig själv som är den klassiska liberala linjen.
Nej nu när det är lågkonjunktur och kris måste vi bygga bostäder, utbilda våra medborgare och subventionera de områden där jobb skapas – inte fundera på skatteavdrag för att gå ut med grannens hund.
Jonas FranzenSocialdemokrat
tisdag 13 april 2010
fredag 9 april 2010
Väderleksrapport inför valet
Temperaturen på A-kassan har sjunkit drastiskt och risken för att den blir bottenfrusen är överhängande. Det är därför för närvarande mycket halt på arbetsmarknaden och man halkar alldeles för lätt ur systemet.
Orkanen Maud, har ”epi-centern” i Stockholmsområdet och vi kan bara hoppas att hon inte hinner ödelägga allt för mycket innan hösten.
Den halka som råder i sjukförsäkringsområdet ser ut att hålla i sig ett tag. Det är dock svårt att göra en prognos då det hela tiden blir omslag...Våtvarma.
Invandrande solglimtar kommer troligen att få det gråblå molntäcket att lätta på sina håll men risken finns för att en extremhögerbris ”kommer in” och förvärrar lågtrycket.
Men en varmfrontspolitik är på väg från vänster som pressar undan kylan på den blåfrusna arbetsmarknaden. Vi måste hjälpas åt för att den ska etablera sitt högtryck över Sverige.
Det finns inga dåliga väder, om alla har råd med kläder.
SMHI
(Socialdemokrater Med Hållbara Intentioner.)
PS Tack till Grafiska Fackförbundet
torsdag 8 april 2010
Fattiga ska klara sig med 20 tänder
Man slutar aldrig förvånas av moderater med liknande uttalanden, men det är spännande att se dem varje gång. Jo, vi har förstått att moderaterna inte tycker vi ska hjälpas åt i samhället, men frågan är om folket vill ha det så? Nej jag tror inte det. Svenskarna är smartare än så. De är också snällare och vänligare än så. En stor majoritet vill att vi ska ha gemensamma trygghetssystem som hjälper de som har det svårast. En dag kan det vara vi själva.
Eller som Reinfeldt sa: "Inga stöd över svältgränsen ska skattefinansieras" i boken "Det sovande folket". Boken finns nu att ladda hem gratis från Alliansfritt Sverige.
http://www.expressen.se/nyheter/1.1508559/gamla-och-fattiga-far-klara-sig-pa-20-tander
http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/03/10-mars-2009-vi-ger-er-det-sovande.html
http://bokhandel.alliansfrittsverige.nu/2009/07/det-sovande-folket.html
onsdag 7 april 2010
Ska politiken in i skolan?
Lars-Peter menar alltså i och med detta uttalande att elever på dagens skolor inte ska försöka uttrycka sina åsikter, oavsett om de är politiska eller inte. De ska inte heller försöka få någon annan att tycka som de själva. Snacka om att jantelagen och den svenska jämmerdalen har kommit in i skolväsendet.
Hela skolgången handlar om att lära sig agitera för sin sak. Lära sig argumentera och övertyga andra om att man har rätt. Samtidigt handlar det om att vara lyhörd och granska fakta och argument för att bilda sig en så bra uppfattning som möjligt om ämnet. Kritisk granskning av källor och analytiska tankegångar är i dag grunden för inlärning. Det handlar inte längre om en lärare som står vid en kateder och undervisar som en enda allvetande guru. Det är idag så mycket mer.
Självklart ska de politiska partierna, och deras ungdomsförbund få komma in på skolorna. Det handlar om demokrati. Visst kan man ibland tycka att partier eller organisationer som motsätter sig demokrati inte borde vara välkomna av anledningen att skolan ska främja den demokratisk utveckling, men varför inte? Låt eleverna höra dessa argument också. Dagens elever är inte dumma, de kommer att förstå att odemokratiska rörelser, eller främlingsfientliga tankar, oftast rör sig med osanningar och ologiska argument.
Eller vågar vi inte ta debatten? Tycker rektorn att det är bättre att gömma problemet under mattan och inte låtsas som om det finns? Våga ta debatten och våga stå upp för demokratin. Om inte skolväsendet klarar av att debattera, och partierna inte får komma in, vem ska då ställa upp för demokratin när diskussionerna går i skolmatsalarna och skolkorridorerna?
Datorhaveri
fredag 26 mars 2010
Sverige världens mest uppkopplade land
torsdag 25 mars 2010
onsdag 24 mars 2010
Sossarna och Fredde leder
måndag 22 mars 2010
Den nya försäkringskassan

Seger för Obama, bra för medborgarna
Röstsiffrorna i representanthuset blev 219-212 vilket inte är en övertygande seger direkt. Att dessutom alla som röstade för var demokrater kanske inte är chockerande, men samtidigt lite oroväckande. Vad händer om det sker ett maktskifte?
John Boehner, minoritetsledare som var emot reformen, sa att det här var Armageddon, och att reformen kommer leda till Socialism. Haha, fortfarande idag försöker vissa använda socialism som nåt avskräckande. Har de någon koll på vad socialism är? Nej knappast.
Stort grattis Obama!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6818032.ab
http://www.dn.se/nyheter/varlden/obamas-sjukforsakring-vann-1.1065104
onsdag 17 mars 2010
Vilka är Sverigedemokraterna?
Det ska bli oerhört intressant att se vilka Sverigedemokraterna egentligen är. Är det Sten Andersson-typen, ni vet han moderata gubben som hoppade av sin riksdagsplats från Skåne och blev Sverigedemokrat, eller vad är det för nissar. Valrörelsen får ge svaret, men enligt media idag så kan vi nog gissa...
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/nastan-bara-man-om-sd-far-valja-1.1061977
http://aftonbladet.se/nyheter/article6784359.ab
Alliansens logga vedervärdig
Ämnet ligger nu i topp på bloggportalen =)
SSU gör därmot en konstig grej. Försöker ta patent på namnen "Alliansen". Frågan är varför. Vill de lansera en ny allians? Eller är det bara på rent jävelskap? Det ska bli spännande att se.
http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/MostLinkedMediaEntries?id=369796
http://aftonbladet.se/nyheter/article6784342.ab
http://aftonbladet.se/nyheter/article6789943.ab
tisdag 9 mars 2010
Arbetslösheten viktigast, RUT-avdraget sist
Vilken av följande frågor är den viktigaste inför höstens val?
Arbetslösheten 41%
Ekonomin 11%
Pensionerna 7 %
Socialförsäkringarna 6 %
Miljön 6 %
Vården 5 %
Skolan 5 %
Integration 5 %
Skatterna 3 %
Äldreomsorg 2%
Lag och ordning 2 %
Barnomsorg 1 %
Hushållsnära tjänster 1 %
Annan 2 %
Vet ej 4 %
måndag 8 mars 2010
Privata Apotek - som alla andra?
onsdag 3 mars 2010
Pigavdrag ingen blunder!
Ponera att jag är för höjda skatter. Inte skulle jag betala mer i skatt bara för att jag ideologiskt är för höjda skatter. Eller om jag ideologiskt är mot att man får dra av aktieförlusterna så struntar jag inte i det ändå. Jag använder självklart alla möjligheter jag har, det är ju därför systemet finns. Samtidigt kan jag vara emot det av ideologiska orsaker.
Det är tråkigt att se Aftonbladet göra en nyhet av helt meningslösa saker. Speciellt att toppa med dem...
måndag 1 mars 2010
Missfall blir olagligt?
"Den nya lagen ska stoppa illegala aborter men kan också göra det brottsligt att ta ett glas vin eller gå på halt underlag under graviditeten", skirver Aftonbladet.
Som i alla andra fall så uppkom lagen en inträffad händelse. Den här gången vare det en 17årig tjej som anlitade en kille till att mishandla henne så at hon skulle få missfall. Detta efersom hon var i sjunde månaden och inte ville ha barnet. Killen som misshandlade henne dömdes för misshandel, men barnet föddes och adopterades bort.
Men lagen som föreslås är ju helt befängd. Det räcker ju som sagt att du halkar, att du äter nåt som du inte visste var dåligt, eller helt enkelt inte kan rå för att fostret dör, så kan du bli åtalad och dömd till fängelse.
Det är det här landet som MUF har som förebild... land of the free...
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6698475.ab
lördag 27 februari 2010
DN och opinionsmätningar
http://www.bodstromsamhallet.se/2010/02/vem-kan-tvivla-pa-var-dns-redaktorer_26.html
Sportframgångar beror på regering
Alla dessa framgångar är självklart inte en slump. Det beror på någonting. I ett samhälle där medborgarna mår bra, har det ok ekonomiskt, har en god välfärd, så skapas ett stort utrymme för att hita på anna saker. När offentligheten dessutom erbjuder gratis undervisning i musik, eller det finns billiga alternativ till sportaktiviteter så aktiveras medborgarna.
Sverige, och till stor del Skandinavien, har en historia av socialdemokratiska regeringar. Dessa regeringar har hela tiden ökat välfärden och därmed möjligheterna till utövande av musik, kultur och sporter. Detta är självklart den största enskilda anledningen till att vi är så stora inom sport, musik osv.
Den moderatledda regering som sitter idag minskar stödet till alla dessa områden. Snälla Reinfeldt, lås oss fortsätta att vara framgångsrika. Vi vill ha många OS-medaljer även i framtiden...
onsdag 24 februari 2010
Tiodubbla partistödet!
onsdag 17 februari 2010
Ideologiskt rätt medlemsfusk
måndag 8 februari 2010
Studenter förbjuds blogga om politik
tisdag 2 februari 2010
Sydafrika - dålig demokratisering?
söndag 17 januari 2010
Ge pengar, eller inte?
Bilderna från Haiti är inge roliga alls. Människor lider och svälter. Barn är utan föräldrar och många har förlorat anhöriga. Hemskt.
Det är inte första gången det händer en katastrof i världen, och inte heller den sista. Nyhetsrapporteringen gör att vi lätt kan tänka oss att skänka en liten slant för att hjälpa de som drabbats. Det gjorde vi till offren i Tsunamikatastrofen och flera andra händelser. Och det är väl en god gärning, eller?
Jag står för min åsikt att Sverige ska ha ett högt bistånd. Betydligt högre än vad vi har idag. Det handlar om solidaritet mot människor som inte har det lika bra som oss. Sveriges bistånd har haft sina problem, men idag är det ett genomarbetat och bra system som fungerar. Vi betalar demokratiskt rättvist genom skattesedeln och biståndet kan sedan fördelas och användas på ett effektivt och bra sätt. Här skiljer vi oss mycket från länder som USA där det mesta biståndet bygger på frivilliga donationer (som dessutom är avdragsgilla).
I Tsunamifallet så kom det in oerhört mycket pengar från Sverige. Det berodde förstås på att väldigt många svenskar blev direkt drabbade. Men det visade sig också i efterhand att väldigt mycket pengar försvann eller blev helt fel använda. Det gick inte alls till de som bäst behövde det utan till lycksökare och redan rika människor. Ett av de stora problemen här var att det var väldigt många aktörer som skulle hjälpa till, desto fler kockar…
Visst är det en god gärning att ge lite pengar till organisationer som hjälper utsatta. Läkare utan gränser, Rädda barnen, unicef, och många andra organisationer är utomordentligt bra på att göra det som behövs och de utför ett utomordentligt arbete. Men passa er för vem ni ger pengar till. Det finns många lurendrejare på marknaden. Mitt råd är att välja en av de kända stora aktörerna för bäst resultat.
Även om det är många som gör nytta, och om väldigt många människor ger stora belopp så kan det blir riktigt bra med pengar, så tror jag att dessa organisationer kan göra lika bra jobb oavsett om pengarna kommer från enskilda individer som vill lätta sitt samvete genom att ge en tjuga, eller om pengarna kommer genom SIDA och våra skattepengar.
Därför skulle jag vilja se ett ökat bistånd och mer pengar till organisationer som gör ett bra jobb. Det skulle i alla fall lätta mitt samvete betydligt mer än att ge en tjuga i en insamlingsbox.
tisdag 12 januari 2010
Politiska filmer

