måndag 1 mars 2010

Missfall blir olagligt?

Läste precis att Utah, en delstat i USA, håller på att godkänna att en lag som säger att kvinnor som får missfall kan dömas till fängelse för mord. Alltså, att USA har många konstiga lagar är ju känt sedan tidigare, men att det skulle skapas nya, helg galna lagar, är helt befängt.

"Den nya lagen ska stoppa illegala aborter men kan också göra det brottsligt att ta ett glas vin eller gå på halt underlag under graviditeten", skirver Aftonbladet.

Som i alla andra fall så uppkom lagen en inträffad händelse. Den här gången vare det en 17årig tjej som anlitade en kille till att mishandla henne så at hon skulle få missfall. Detta efersom hon var i sjunde månaden och inte ville ha barnet. Killen som misshandlade henne dömdes för misshandel, men barnet föddes och adopterades bort.

Men lagen som föreslås är ju helt befängd. Det räcker ju som sagt att du halkar, att du äter nåt som du inte visste var dåligt, eller helt enkelt inte kan rå för att fostret dör, så kan du bli åtalad och dömd till fängelse.

Det är det här landet som MUF har som förebild... land of the free...

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6698475.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se