onsdag 24 februari 2010

Tiodubbla partistödet!

Det har varit rätt mycket tjabb om partistöd den senaste tiden. Artiklar skrivs och bloggare tycker till. Medierna formulerar det som nåt dåligt och som att politikerna roffar åt sig.

Men allvarligt. Fundera lite över vad partistödet är. Det går till att bygga upp partierna. Alltså att partierna kan vara bättre pålästa och kunniga = ta bättre beslut, kunna informera allmänheten mer om sina åsikter = ökad demokrati, kunna finnas med på fler arenor = bättre allt!

Vi borde ha så pass mycket partistöd att de flesta riksdagspartier kunde ha anställda personer i varje kommun. Då skulle vi snacka om demokrati och att kunna minska klyftan mellan makthavare och medborgare. Eller få bort rykten som att politiker endast syns när det är val.

Det finns många andra länder som t.ex. har heltidsanställda kommunfullmäktigeledamöter. Där snackar vi ett helt gäng politiker som kan kombinera sitt arbete med partiarbete. Plus att då kan vi snacka om att besluten som tas är genomarbetade och grundliga.

En stärkt partistöd är bra på alla sätt. De pengar som stödet kostar kommer vi att tjäna in på en mycket bättre ekonomisk politik och med kostnadseffektiva beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se