lördag 27 februari 2010

Sportframgångar beror på regering

Visst är det kul. Många fantastiska guld i ännu ett OS. Det lilla landet Sverige är fantastiskt bra internationellt sett till antalet invånare. Vi är det på otroligt många områden. Det handlar om sport, musik, teknik osv osv.

Alla dessa framgångar är självklart inte en slump. Det beror på någonting. I ett samhälle där medborgarna mår bra, har det ok ekonomiskt, har en god välfärd, så skapas ett stort utrymme för att hita på anna saker. När offentligheten dessutom erbjuder gratis undervisning i musik, eller det finns billiga alternativ till sportaktiviteter så aktiveras medborgarna.

Sverige, och till stor del Skandinavien, har en historia av socialdemokratiska regeringar. Dessa regeringar har hela tiden ökat välfärden och därmed möjligheterna till utövande av musik, kultur och sporter. Detta är självklart den största enskilda anledningen till att vi är så stora inom sport, musik osv.

Den moderatledda regering som sitter idag minskar stödet till alla dessa områden. Snälla Reinfeldt, lås oss fortsätta att vara framgångsrika. Vi vill ha många OS-medaljer även i framtiden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se